Utmärkelser

Västmanland Turism är stolta över att presentera Ängsö Fisk som länets kandidat till Stora Turismpriset, ett pris som årligen delas ut till aktörer som på ett innovativt och hållbart sätt bidragit till kunskapsspridning och utveckling av besöksnäringen.

 Västmanland - Ängsö Fisk

Ängsö Fisk har på ett innovativt sätt utvecklat besöksmålet och visar på förbättringar som stärker verksamheten i år och i framtiden. Omställningen har bidragit till en mer effektiv arbetsprocess och ett lovordat värdskap. Sommarens anpassningar i kombination med utbudet av kvalitativa produkter i en naturskön miljö har bidragit till en ökning med 30 % från föregående år. //  Tillväxtverket prisutdelning 20201125

Västmanlands Matentreprenör 2019.
Vi är oerhört hedrade och glada för utmärkelsen.

Västmanlands Matentreprenör 2019.
Vi är oerhört hedrade och glada för utmärkelsen.

9/4-2016 Ängsö Fisk mottagare av Diplomet

9/4-2016 Ängsö Fisk mottagare av Diplomet "Pour le Merite gastronomique" . Vi är oerhört stolta och mycket hedrade att bli valda och tilldelade det här diplomet. En fantastik dag på Fotografiska i Stockholm fick vi uppleva. Tusen Tack framförallt till Henrik Norström som en gång för många år sedan började handla fisk från oss till dåvarande LUX-Stockholm.Stort Tack till Sandahlfoundation.se och dess medlemmar som valt att tilldela oss diplomet. Bilden från vänster: Henrik Norström Kreativ ledare Luxrestauranger/ President Bocuse d`Or Sverige 2016.Yrkesfiskare Per Vidlund.Pauline Vidlund ansvarig Gårdsbutik &Fiskarfrun´s Café

2013:
Gastronomiska Akademins Diplom delades ut i Riddarhuset Stockholm Januari 2013 till Pauline och Per Vidlund
Ängsö Fisk

2013:
Gastronomiska Akademins Diplom delades ut i Riddarhuset Stockholm Januari 2013 till Pauline och Per Vidlund
Ängsö Fisk

"för att med öppenhet, kvalitetstänkande och stort yrkeskunnande leverera fisk av yttersta kvalitet och utveckla fiskemetoderna".

Stjärnkocken och krögaren Henrik Norström på Restaurang Lux Stockholm fick verkligen kämpa för få köpa fisk från Per Vidlund - det är han som väljer sina kunder, inte tvärtom.
Per använder en urgammal japansk metod för att avliva och slakta fisken. Allt för att höja kvaliteten optimalt. På så sätt kan man bestämma vilken dag och nästan vilket klockslag fisken är bäst att äta. Det gör fantastisk skillnad intygar Per.
2012 fick Per utmärkelsen Årets Matvän av White Guide. Hyllningarna och utmärkelserna börjar stå som spön i backen. 2013 börjar med Gastronomiska akademiens diplom.
För egen del är Per nog mest stolt över sitt enträgna arbete med att utveckla fiskemetoder och redskap främst för att nå ett mer hållbart fiske.

Hemma på Ängsö i Mälaren, mitt emellan Västerås och Enköping, växer verksamheten bland sjöbodar och gårdsbutik. Senaste tillskottet är hustru Paulines skapelse Fiskarfruns Café, som snabbt blivit en publikmagnet. Där serveras enklare rätter med bland annat rökt fisk och hembakat. Utan stjärnor. Men med samma utpräglade sinne för bästa kvalitet.
Jan Sterner

2013:
Vi är glada och tacksamma för att få diplom av Climate Challenge för ett långsiktigt hållbart fiske.

2013:
Vi är glada och tacksamma för att få diplom av Climate Challenge för ett långsiktigt hållbart fiske.

White guide galan 2012-Årets Matvän

White guide galan 2012-Årets Matvän " Utvecklar fisket både hållbarhets och kvalitetsmässigt"

Dela den här sidan